Afvallen.... my story so far!


Ruim een maand geleden schreef ik een blog over afvallen. Met een lengte van 1.83m en een gewicht van toen 72 kg mag ik natuurlijk helemaal niet klagen, maar omdat m'n broeken echt niet lekker meer zaten en ik me het lekkerst voel bij een gewicht van net onder de 70 kg, werd het tijd om me weer op te geven bij Weight Watchers.

Mijn streven was nu 3 kg afvallen en toen ik afgelopen maandag op de weegschaal stond, woog ik 68.7 kg. Missie geslaagd dus en eigenlijk zonder veel pijn en moeite! Ik heb me aangemeld voor de online versie van Weight Watchers en het tellen van punten werkt bij mij ontzettend goed. Ik word er zelfs helemaal fanatiek van!

Op basis van je lengte en gewicht krijg je een aantal punten toebedeeld, die je gedurende dag tot je mag nemen. In mijn geval was dit 32 punten en even ter illustratie, een patatje mét is 22 punten.... Het is even inkomen, maar omdat je onbeperkt groente en fruit mag eten, dit kost je geen punten, is het na een beetje puzzelen prima te doen.

's Ochtends begin ik met magere Franse kwark (i.p.v. yoghurt) met cruesli, wat chiazaad en honing. Om een uur of 10 een bakkie koffie met wat fruit (als ik op m'n werk ben) of een Chocotoff (als ik thuis ben, is tenslotte maar 1 punt) en tussen de middag twee waldkorn crackers met filet americain en een plakje kaas.

Dan halverwege de middag een kop thee met wat fruit of een paar worteltjes en 's avonds eet ik eigenlijk vrij normaal. Ik weeg niets af, kook niet met magere producten en zoek in de lijst met voedingsmiddelen van Weight Watchers een gerecht, dat een beetje lijkt. Ik schep geen tweede keer op en neem niet te veel jus, maar dat deed ik toch al nooit. 's Avonds neem ik dan nog een kopje thee met een Chocotoff en over het algemeen blijf ik dan prima binnen de 32 punten.

Ook heb je nog een weekextra van 49 punten, dat je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld een keertje uit eten gaat of echt vreselijk veel trek hebt in een patatje of een pizza. Ook kun je extra punten 'verdienen' door te sporten, zo leveren mijn ong. 15 km hardlopen in de week toch al gauw 14 punten extra op. Zo kan ik in het weekend toch een paar wijntjes drinken!

De eerste paar dagen is het best wel wennen, maar ik was al snel gewend aan de vaste eetmomenten en -hoeveelheden op een dag. De eerste dagen kwam ik met buikpijn van de honger thuis, maar vorige week heb ik uit m'n werk nog lachend 7 km hardgelopen voordat we gingen eten.

Het bewust bezig zijn met datgene wat je in je mond stopt, is voor mij de ideale manier om gewicht te verliezen. Ik heb de afgelopen weken dan ook trouw alles wat ik at, ingevuld in de app. Afgelopen maandag woog ik dus iets minder dan m'n streefgewicht, dus ben ik ruim 3 kg afgevallen in ruim 4 weken tijd. Prima score, al zeg ik het zelf!

Ik heb met mezelf afgesproken dat ik deze week even niets bijhoud, wel hou ik rekening met wat ik eet, maar ik laat de puntentelling in de app even voor wat-ie is. Wel snoep ik de afgelopen dagen wat meer, dus als ik volgende week nou een kilo ben aangekomen, weet ik in ieder geval waar het van komt!!

Al met al is de online Weight Watchers voor mij een prima manier om een paar kilo kwijt te raken. Heb jij deze manier van afvallen al eens geprobeerd? Ben erg benieuwd naar je ervaringen!

Liefs,
Lin ✿

2 opmerkingen

  1. Ik heb ook wel eens weight watchers gedaan. Als het voor je werkt en dat doet het voor heel veel mensen, is dat natuurlijk prima, maar voor mij doet dat het dus niet. Plus ik heb zo'n hekel aan dat punten tellen. Daarmee maak je eten eigenlijk een soort vijand. Maar voor mij werken dan weer andere dingen, een dieet dat bij je past vinden en dat ook nog werkt, is echt de sleutel tot afvallen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nogmaals, het gaat mij alleen maar om die paar kgs die er af en toe teveel aan zitten, op dat moment werkt het punten tellen en vooral het bewust zijn van dat wat je eet, voor mij heel goed. M'n vriendin, die al jaren aan het afvallen is en al een paar keer 20 of 25 kg kwijtgeraakt is, heeft ook helemaal niets met Weight Watchers. 'Gelukkig' heb ik de mazzel dat eigenlijk niemand die extra kgs bij mij ziet, is puur m'n eigen gevoel en dan is WW voor mij een prima hulpmiddel. Maar wat je zegt, juist dat dieet vinden dat bij je past, lijkt mij een crime!

      Verwijderen