Vandaag draaide mijn dag om..... eten!


Eetdagboeken vind ik altijd erg leuk om bij collega-bloggers te lezen, ik heb eens bijgehouden wat ik gedurende een doordeweekse werkdinsdag in m'n mond stop. In december heb ik echt nergens rekening mee gehouden en eigenlijk veel te veel gegeten (en gedronken), in het nieuwe jaar probeer ik me op eetgebied weer van m'n goeie kant te laten zien.

Al jarenlang begin ik de dag met een groot glas versgeperst sap van twee sinaasappels en een grapefruit. Daarbij een schaaltje magere Franse kwark, hier ben ik een jaar of twee geleden mee begonnen toen ik mezelf iets te zwaar vond en via Weight Watchers een paar kilo probeerde kwijt te raken. Sinds die tijd eet ik geen brood meer 's ochtends, die kwark bevalt me veel beter!


Aan de kwark voeg ik twee grote eetlepels amandel- en abrikozenmix van Albert Heijn toe, een theelepel chiazaad en een theelepel gebroken lijnzaad en om het wat zoeter te maken een scheutje honing. Hiermee ga ik aan tafel zitten om even rustig alle social media en de krantenkoppen door te nemen.

Op m'n werk drinken we elke dag om 10 uur en om 3 uur gezamenlijk koffie en/of thee. Erg gezellig, zo spreek je je collega's ook eens op een andere manier! 's Ochtends om 10.00 uur drink ik altijd een kopje koffie met koffiemelk en een klontje suiker. Daarbij een brosse eierkoek van Bolletje, dan kom ik de ochtend tot aan de lunch prima door.


Tijdens de lunch eet ik op m'n werk eigenlijk altijd hetzelfde: 2 speltcrackers, eentje met filet americain en eentje met een plak jong belegen kaas. Daarbij een grote kop thee en wat fruit, meestal druiven. Ik heb een grote roze fles van Xenos op m'n bureau staan van 700 ml, waar ik er elke dag in ieder geval drie van drink, ik kom dus met gemak aan m'n dagelijkse hoeveelheid vocht!


Om 15.00 uur is het weer tijd voor pauze. 's Middags drink ik een kop thee met een banaan of een ander stuk fruit, of met een gezonde reep, bestaand uit diverse noten, zaden en honing, die ik speciaal bij de bakker in het dorp naast het onze haal, deze zijn echt zo ontzettend lekker!!

Meestal ben ik tussen half 6 en zes uur thuis; aangezien manlief als maatvoerder altijd vrij vroeg moet beginnen, hij gaat meestal tussen half 7 en 7 uur de deur uit, is hij ruim voor mij thuis. Dit houdt in dat ik op de dagen dat ik werk vaak zo aan kan schuiven als ik thuiskom, dat is wel zo lekker!

Vandaag ben ik uit m'n werk eerst nog even langs de supermarkt gereden, want de snoeppot op m'n bureau staat nu al zo lang leeg! Heb even een paar zakken snoep gehaald en wees maar niet bang, ik zal 'm niet in m'n eentje leeg eten, m'n collega's helpen altijd heel graag mee!


Omdat onze dochter op dinsdagavond al om 18.00 uur moet trainen, eten we vaak iets waarvan we de voorgaande dagen meer dan genoeg van gemaakt hebben, zoals nasi of macaroni. Dochterlief eet dan rond half 5 al en manlief en ik eten samen als ik thuis kom uit m'n werk. Vandaag schafte de pot boeuf bourguignon van onze keurslager. Ik had zo'n trek en het was zo lekker, dat het al op was voordat ik een foto kon maken....!

Wij zijn echte toetjesmensen, gek op bijv. chocolademousse of een lekkere wintervla. Ik sluit de avondmaaltijd meestal af met een paar lepels skyr naturel met honing, ik heb skyr een paar maanden geleden ontdekt. Omdat ik het te dik vind voor m'n cruesli of notenmix eet ik dit meestal als toetje omdat ik het gewoon te lekker vind om niet te eten!


Skyr is een IJslands product, het is heerlijk romig van smaak en het bevat ook nog eens 0% vet. Wel bevat het 2,5 keer meer eiwit per 100 gr dan gewone yoghurt en bijna 1,5 keer meer dan kwark. Daarbij is het ook nog eens 100% natuurlijk, ik krijg altijd een erg gezond gevoel als ik dit eet!

's Avonds drinkt manlief rond een uur of half 9 een kopje koffie, terwijl dochterlief en ik het bij thee houden. Omdat ik, zoals zovelen met mij, best wel een chocolat addict ben, neem ik bijna elke avond een snack size Snickers bij m'n thee... daar kan ik zo van genieten, dat is elke dag echt weer een genietmomentje.

Dit was dan m'n eetoverzicht van een gewone doordeweekse dinsdag, hoe ziet die van jou er uit?

Liefs,
Lin ✿





2 opmerkingen

  1. Ik vind eetdagboekjes ook leuk! Heb skyr nog nooit geprobeerd! Soja yoghurt met bosbessen vind ik ook heel lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Soja yoghurt is idd ook lekker, maar ik houd zelf meer van de smaak van zuivel. Skyr is echt een aanrader, is volgens mij ook heel lekker met bosbessen!!

      Verwijderen