Verhuizen? Ja, verhuizen!


Sinds september 2014 wonen we in dit heerlijke huis. Daarvoor hebben we ruim twintig jaar met heel veel plezier in een middenwoning in hetzelfde dorp gewoond. In die twintig jaar hebben we het huis van onder tot boven aangepakt en helemaal naar ons zin gemaakt met een prachtige open keuken met kookeiland, een geweldige badkamer met alles er op en er aan een een lekkere veranda in het al eerder genoemde postzegeltuintje.

Het enige wat ons een beetje tegenstond, was het totale gebrek aan privacy als je buiten zat. Maar goed, dat weet je als je in een tussenwoning woont, dus daar hebben we ons lang bij neer kunnen leggen. En toen kwam ik op een zondag thuis van sporten en vond ik manlief achter de computer. Hij heeft ons vorige huis zelf opgeknapt, alleen de elektriciteitsklussen heeft m'n vader voor z'n rekening genomen. Alle aan- en verbouwingen heeft hij uitgewerkt in Autocad en daar was hij die bewuste zondagmiddag druk in bezig... Hij had namelijk een huisje te koop zien staan in ons dorp, dat met de achtertuin grensde aan de duinen. Heerlijk uitzicht en veel meer privacy, maar het huisje was ten eerste erg klein en moest ten tweede van onder tot boven opgeknapt worden. Van riolering tot dubbele beglazing, echt alles moest aangepakt worden.
Omdat we op dat moment eigenlijk net een jaar klaar waren met de allerlaatste verbouwing en we ons huis eindelijk hadden zoals we het hebben wilden, moest ik wel een paar keer slikken. Na een goed gesprek kwamen we er gezamenlijk wel achter dat we zo'n project toch niet echt zagen zitten. Wel ben ik diezelfde avond eens op Funda gaan kijken en van het een kwam het ander... We zagen dit huis, we hebben een bezichtiging gepland en een maand later was het van ons. Alles is hier net even groter en ruimer, het is een twee-onder-een-kap met een garage en natuurlijk die enorme tuin.
Gelukkig was ons huis ook binnen no time verkocht en nu wonen we hier al bijna 3/4 jaar... Heb er echt nog geen seconde spijt van gehad, mij krijgen ze hier voorlopig niet meer weg! Alhoewel, als er nog 'ns een mooi kaveltje in de buurt te koop komt...

2 opmerkingen

  1. Wauw, wat een grote stap! Maar wel heel fijn dat jullie hem toch hebben gezet. Meer privacy is altijd fijn, net als een mooi groot huis. Fijn blog ook!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben elke dag nog zo blij dat we dit huis zijn tegengekomen, het voelt gewoon alsof het zo heeft moeten zijn! Dank voor je compliment, word er een klein beetje verlegen van... :-)

      Verwijderen