Diagnose coeliakie.... wat nu?


Sinds enige tijd weten we dat onze puberdochter een glutenintolerantie heeft, of coeliakie, zoals deze intolerantie officieel  genoemd wordt. Nadat ze al een aantal maanden klaagde over vermoeidhei en buikpijn, vooral tijdens en na het eten, en het feit dat ze al ruim een half jaar verkouden was, was voor ons het sein om actie te ondernemen.

Onze dochter kampt al vanaf het moment dat ze van de borstvoeding af was met diverse allergieën. Het begon met buikpijn, maar na een bezoek aan de huisarts werden we naar huis gestuurd met de diagnose PDS. Volgens de huisarts 'zou ze er wel overheen groeien', maar toch zat ons dit niet helemaal lekker.

Toen ze ook nog eczeem kreeg, zijn we verder gaan kijken en kwamen we in het alternatieve circuit terecht. Na een aantal behandelingen door een electro-acupuncturist werd duidelijk dat onze dochter allergisch was voor een behoorlijk aantal voedingsmiddelen, waaronder suiker, chocola, lactose en varkens- en rundvlees. In combinatie met NAET therapie genas haar eczeem en kon ze uiteindelijk alles weer eten en drinken zonder buikpijn te krijgen.

Toen onze dochter eind vorig jaar aangaf dat ze toch weer regelmatig last had van haar buik en al een tijd behoorlijk vermoeid was, stelden we voor om toch weer eens een bezoek te brengen aan de electro-acupuncturist, die we al eerder bezocht hadden. Omdat ze deze arts een beetje imponerend vond, zijn we verder gaan kijken en kwamen we via een collega terecht bij een biofotonen-praktijk in Limmen.
Hier werd geconstateerd dat diverse organen niet optimaal functioneerden door een glutenintolerantie.

Tsja, en dan moet je glutenvrij gaan eten. Geen brood en geen pasta meer en ook koekjes, ontbijtkoek en beschuitjes zijn uit den boze. Maar als je je gaat verdiepen in wat er tegenwoordig te koop is in de supermarkt, op internet en in speciale 'glutenvrije winkels' dan valt dat zeker niet tegen.
Alle supermarkten bij ons in het dorp hebben een glutenvrij vak, waar je alles kunt vinden dat glutenvrij is, van pasta tot wraps en van broodmix tot koekjes.

Gelukkig koken wij al vrijwel zonder pakjes en zakjes, want deze bevatten over het algemeen ook gluten. Ook heb ik een groot aantal glutenvrije recepten gevonden, o.a. op www.missglutenvrij.nl, dus tegenwoordig sta ik elke week een glutenvrij bananenbrood te bakken. Ook heb ik een broodbakmachine gekocht, maar het bakken van een lekker en smakelijk uitziend glutenvrij brood is helaas nog niet gelukt.


Onze dochter is er voor de volle honderd procent tegenaan gegaan. Ze heeft zich streng aan haar glutenvrije dieet gehouden en na vier biofotonen-behandelingen zijn haar waardes weer zoals ze moeten zijn. Ook had ze na een paar dagen geen opgeblazen gevoel en buikpijn meer en werd ze 's ochtends uitgerust wakker.

Glutenintolerantie gaat helaas nooit over, dus zal ze zich altijd aan een glutenvrij dieet moeten houden. Wel hebben we hier een potje pillen van Vitakruid staan, die enzymen bevatten die helpen om graanproducten te verteren. Mocht er een dag zijn, waarop onze dochter weet dat ze niet glutenvrij kan eten, dan neemt ze een half uur voor de maaltijd zo'n pil. Op deze manier is een glutenvrij dieet goed vol te houden!

Mocht je geïnteresseerd zijn in de electro-acupunctuur, NAET therapie of biofotonen-behandeling die onze dochter zo heeft geholpen, laat me dit dan weten, ik vertel je er graag meer over!

Liefs,
Lin ✿

2 opmerkingen

  1. Ben erg benieuwd naar de biofotonen behandeling?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Judith, neem eens een kijkje op www.biofotonenlimmen.nl. Dit is de praktijk waar wij terecht gekomen zijn en waar ik erg enthousiast over ben geworden. Als je aanvullende info wilt hebben, stuur me dan even een berichtje!

      Verwijderen