Pimp my porch!


Oh jongens, wat ben ik blij! Eindelijk werden vandaag dan de kussens voor in onze veranda geleverd, net op tijd voordat de zomer echt begint! Alles paste gelukkig precies, dat is toch altijd weer even spannend als je ze online bestelt, nu begint de veranda tenminste een beetje 'af' te raken!

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om de tuin zo grootscheeps op de schop te nemen, maar na onze verhuizing vorig jaar september kwamen we er vrij snel achter dat we de veranda in ons vorige huis toch wel erg misten... Gelukkig is manlief erg handig, dus de tekeningen, de plek en het materiaal waren snel voor elkaar.

Eerst hebben we het oude tuinhuis (tijdens de verhuizing en de daaropvolgende klusperiode door manlief liefkozend 'zaagloods' genoemd) gesloopt, maar wel zodanig dat we het meeste hout konden gebruiken voor de achter- en zijkanten van de veranda. Ook de ramen werden behouden en kregen een tweede verandaleven. Nu was het een kwestie van de planken op maat zagen en stapelen maar!

Omdat de veranda niet diep genoeg is voor een hoekbank hebben we besloten om er een lange bank (van exact 5.11 m) in te maken. De verplaatsbare hocker van 75 x 75 cm is in de maak, zodat we wel een soort van hoekbank kunnen creƫren. Vandaag dus de kussens er in en genieten maar!

Afgelopen week hebben manlief en m'n vader samen de elektriciteit voor elkaar gemaakt, de lamp hangt en ook de heater is aangesloten voor de wat koudere avonden. Ook hebben we twee gave grondspots aan beide kanten van de veranda, die de bomen heel mooi verlichten en zijn er genoeg stopcontacten om de mobiele eenheid opgeladen te houden.
Er moet natuurlijk nog wel het een en ander gestyled worden, maar ik heb even snel een supergaaf kleedje en krukje bij de Xenos gekocht en wat oude kussens in de hoek gegooid, zodat de foto's niet zo kaal zijn. Ik ben blij!!

De kussens hebben we trouwens op maat laten maken door en besteld bij www.nofruit.nl. M'n broer en vrienden van ons hebben daar ook hun kussens vandaan en de door hen geroemde service hebben wij ook mogen ervaren, super bedrijf!





Geen opmerkingen